Om Johanna

 

Om Johanna

 

Hur började det?

2006 är året jag kan sätta som då jag började min förändring på allvar till att leva och vara den människa jag är idag. Jag började studera till naturterapeut på Naturmedicinska akademin i Glimåkra, en ny värld öppnade sig för mig och var början på en lång, och inte alltid så lätt, resa till att lära känna mig själv på djupet.

 

Vi fick lära oss om det holistiska synsättet att kropp, själ och ande hänger ihop, precis som att vi hänger ihop med allt och alla runtomkring oss. Och även hur viktigt det är att ha en helhetssyn på människan och världen för att ha ett liv och en hälsa i balans. Jag förstod att för att en människan fullständigt ska kunna helas så behöver hon titta på alla delar av sitt liv.

 

Jag blev också medveten om att jag både kunde påverka mitt liv och min upplevelse av det som hände i och runt mig. Och jag förstod också att ansvaret för detta låg hos mig och inte hos någon annan.

 

Vi fick också lära oss, både teoretiskt och praktiskt, att använda en massa olika verktyg för att understödja kroppens självläkande förmåga på alla nivåer av vårt varande. Allt detta hjälpte till för att öppna upp kontakten med min naturliga inre kraft.

Hur var det innan?

Tidigare i mitt liv har jag varit ett offer. Ett offer för mina tankar, offer för omständigheter och offer för mina känslor då jag ofta agerade i affekt. Jag skylde det som hände och pågick i mitt liv på människor och omständigheter som om att allt bara hände mig och jag inte hade kraft eller möjlighet att påverka det.

 

Jag la även ansvaret för min hälsa och hur jag mådde och kände på yttre auktoriteter som doktorer, familj och vänner.

 

Och jag såg inte att jag hade några val, trodde att andra visste bättre vad som var bäst och rätt för mig, hade många rädslor - speciellt rädsla för vad andra tyckte och tänkte om mig och det jag gjorde, samt rädsla för att göra fel.

 

Jag sökte också väldigt mycket kärlek och bekräftelse från andra, vilket ledde till att jag försökte vara andra till lags väldigt mycket. Ville inte stöta mig med människor och gjorde många gånger saker för att andra inte skulle bli sura, arga eller stötta istället för att känna efter vad JAG ville.

 

Idrott och hälsa har alltid varit en del av mitt liv. Idrotten var mitt favoritämne i skolan och jag började redan som sexåring spela fotboll. Även om jag provade andra idrotter höll jag mig kvar vid fotbollen och spelade i totalt 26 år. Det var en räddning på många vis, men också ett sätt att få bekräftelse och uppmärksamhet, vilket jag fick.

 

Efter nionde klass valde jag utbildningar med idrotts- och hälsoinriktning både på gymnasial nivå och eftergymnasial nivå. Det gav mig mycket kunskap och erfarenhet i det fysiska och vissa mentala bitar för en god hälsa, men jag kände ändå att något saknades.

Jag har idag förstått att det jag saknade var det holistiska tänket och sambanden.

 

Det har även funnits en nyfikenhet på den andliga världen, men också en rädsla för att jag inte förstått vad det är och vad det handlar om. Den kunskapen har jag nu.

Vad hände?

I april 2008 blev jag ”vidbränd”.

Orsaken var många höga krav på mig själv att vara en bra mamma, göra bra ifrån mig på jobbet(som jag inte längre riktigt trivdes på). Att få ihop livspusslet och balansera familjens intressen och aktiviteter med mina egna. Med utbildningen ställdes många värderingar på ända och att få ihop vad jag nu kommit till insikt om med det som jag trodde samhället och omgivningen förväntade sig av mig blev för mycket.

 

Det var psykiskt jobbigt att jag, som läste till naturterapeut med tillgång till så många verktyg, skulle bli sjukskriven för stress. Min lärare ställde mig då en fråga: ”Var hade du varit om du inte hade haft alla dessa verktyg?” Idag kan jag se att jag inte hade varit vidbränd - jag hade varit utbränd!

 

Min rehabiliteringstid ägnade jag till att vara i naturen, titta djupare i mig själv genom persolighetsutvecklande övningar, meditera, få massage, motionera lugnt, sova och äta bra. Jag behandlade mig även med örter, vitaminer och mineraler. Jag fick praktisk övning i naturmedicinskt helande.

Mina utbildningar:

 • Allmän linje med fotbollsinriktning

1989-1992

 

 • Idrottspedagog

1992-1995

 

 • Idrotts- & avspänningsmassör 1994

 

 • Triggerpunkter

1998

 

 • Ledarutbildningar för både    fotbollförbundet och gymnastikförbundet.

 

 • Naturterapeut grundutbildning 2006-2008

 

 • NM Tredje året

2008-2009

 

 • Mindfulnesscoach utbildning

2011

 

 • Silver Violetta Flamma healing 2011

 

 • Metamedicin steg 1

2012

 

 • Gudinnekurs med IPE

2012-   2013

 

 • mfl workshops och kurser.

 

Klienter om Johanna:

"Det är få människor i vår värld som ger vishet. Få människor som med en enkel fråga kan ge klarhet i så många funderingar. Få människor som med sitt lugn och sin trygghet ger oss andra detsamma.

Tack för att du finns"

Wirginia Winnberg

Och nu då?

Idag är jag mer hel, jag har utvecklats mycket och jag vet att jag har kraft och möjlighet att påverka mitt liv och mina upplevelser av det som händer. Och jag vet att ansvaret för mitt liv och min hälsa ligger hos mig.

 

Då jag startade mitt företag 2010, först på deltid och sedan sade upp mig för att arbeta med företaget på heltid, har jag fått titta på en massa känslomässiga och tankemässiga präglingar, hinder och mönster som hindrat mig i mitt företagande.

 

Genom att jag medvetandegjort många föreställningar, värderingar och mönster som jag haft, har jag också kunnat ta mig förbi begränsningar, gjort förändringar av det jag inte tycker om i mitt liv och kan mer och mer leva utifrån mitt sanna jag för att skapa det liv jag vill leva.

 

Jag jobbar kontinuerligt med mig själv för att jag ska lära känna mig själv ännu bättre och leva mitt sanna jag fullt ut. Genom att förstå mig själv kan jag lättare förstå andra och genom självrannsakan och arbete med mitt ego kan jag dessutom bättre möta de som nu söker min hjälp.

 

Att jobba med sig själv är en process som aldrig blir färdig, för vi möter hela tiden nya utmaningar genom livet. Allt och alla vi möter i vårt liv har något att lära oss om oss själva och speglar detta till oss, speciellt våra barn och nära relationer.

 

Jag är oerhört tacksam för min resa och önskar inte bort någon del av mitt liv. Det har gjort mig till den jag är idag!

Johanna

Livsspiralen © 2015